X
Blogs -
Do's & Don'ts bij een verhuizing naar Nederland

Do's & Don'ts bij een verhuizing naar Nederland

Holland

Vermijd het gebruik van "Holland" als het gaat om Nederland Vermijd in de eerste plaats het gebruik van de naam "Holland" wanneer naar Nederland wordt verwezen. “Holland” verwijst eigenlijk maar naar twee van de twaalf provincies die in Nederland liggen.

Jezelf voorstellen

Als je jezelf aan iemand voorstelt, schud dan de rechterhand en herhaal je achternaam. Als mensen elkaar goed kennen zullen ze soms op de wang kussen als je hallo zegt, maar dit gebeurt meestal alleen tussen mannen en vrouwen of tussen vrouwen en vrouwen. Nederlanders zijn over het algemeen niet zo op voorhand, maar zijn terughoudender, en zullen knuffelen vermijden. Bij het schudden van de handen, wees voorzichtig dat u uw andere hand niet in de zak laat zitten terwijl u uw rechterhand schudde. Eigenlijk is het zo dat u uw handen helemaal niet in uw zakken houdt, omdat het als onbeleefd wordt beschouwd. Als je net aan een groep mensen bent voorgesteld, zou het ook beleefd zijn als je ook hun handen schudde en je achternaam herhaalde. Op die manier heb je respect getoond voor elk van die mensen in de kamer en werd er niemand buitengesloten.

Zich verplaatsen

Loop nooit langs de fietspaden. En als je dat fietsbelletje hoort of iemand die in het Nederlands "Let op" schreeuwt, zorg er dan voor dat je snel opzij springt, anders kun je een probleem veroorzaken of gewond raken. Deze fietsers stoppen zelden voor wie dan ook. Probeer echter wel een fiets te huren als je die kunt huren en door de stad kunt rijden, want het is een prachtige en rustgevende ervaring, en dat is hoe veel mensen zich in Nederland verplaatsen. U kunt de omgeving verkennen en leren hoe u zich sneller kunt verplaatsen.

Alcohol op straat

Drink GEEN alcohol op straat, want alcohol drinken op straat is eigenlijk in strijd met de wet. Als een politieagent je dat ziet doen, zou hij je waarschijnlijk vragen om de inhoud van je fles of blikje te legen; je kunt zelfs een boete krijgen.

Te vermijden onderwerpen

Vermijd tijdens een dinergesprek of een zakelijk gesprek vragen die te persoonlijk zijn, de Nederlanders houden hun zakelijke en gezinsleven gescheiden. Vraag mensen niet hoeveel ze maken. Bekritiseer de Nederlandse Koninklijke Familie niet. Wees heel voorzichtig bij het bespreken van politiek.

Verhuizing naar Nederland

Naast alle do’s en dont’s in Nederland is het belangrijk om uw aanstaande verhuizing naar Nederland goed voor te bereiden. Zorg voor een goede planning en regel tijdig uw verhuizing. Ga verhuizen met een FIDI verhuisbedrijf. Dijkshoorn Euromovers is zo’n verhuisbedrijf en beschikt over de hoogst haalbare kwaliteitsvoorschriften. Blijf goed in contact met uw International Moving Coördinator (IMC). Want de IMC regelt bij Dijkshoorn Euromovers alle douane formaliteiten en weet waar uw inboedel op ieder moment is. Ook heel belangrijk….Vergeet uw sleutels, paspoort, portemonnee en vliegtickets niet!

Deel dit artikel:

Theme picker

Meest gelezen blogs

Theme picker

Offerte op maat

Prijsindicatie

10

Quirina Kolff

Super verhuisbedrijf! 100% Aanrader! Perfekte communicatie, professioneel, vriendelijk, stipt. Inpakken en leeghalen in 3 uur gedaan door 4 topkerels. Ik kijk uit naar de aankomst van mijn spullen in de USA. Bedankt Dijkshoorn Euromovers jullie zijn top!!! 5 Sterren bedrijf.