X
Blogs -
Hitte bij verhuizing

Hitte bij verhuizing

De zomer is begonnen! De stranden liggen vol en de hitteplannen liggen klaar. Toch staat er voor veel mensen een verhuizing ingepland in de zomer. Maar wat moet men doen als het zo warm is? De grote steden worstelen ook met deze vraag, hoe kan de gemeente de inwoners beschermen tegen de hitte? In Rotterdam kunt u met deze app de dichtbij zijnde drink- en/of waterplekken vinden. Ook wijst de app men naar koelere plekken in de stad Rotterdam en brengt het de gezondheidsrisico’s van de gebruikers in kaart.

Maar wat kunnen we doen als het zo warm is tijdens de verhuizing? Wij hebben het op een rijtje gezet!

Begin vroeg

De ochtenden zijn vaak koeler om te verhuizen dan in de avond. Neem daarom deze voorzorgsmaatregel; begin vroeg! Zorg dat je vroeg begint met inpakken van de verhuisdozen of het verhuizen zelf. Ga niet midden op de dag alles richting de verhuiswagen sjouwen. Hoe vroeger het is, hoe koeler het is!

Goed eten & drinken!

Drink goed! Drink elke dag twee liter water. Ga voorbereid op pad en koop wat flessen water voor de verhuisdag. Draag lichtgekleurde kleding van katoen en iets op je hoofd! Zorg er vooral voor dat je voldoende fruit eet op de verhuisdag. Je hebt de energie en vitamines nodig. Bovendien bevat fruit veel vocht, wat weer goed is voor je lichaam om het vochtniveau op pijl te houden. Patatje met? Doe maar gewoon! De vetten zijn dan niet zo goed voor je lichaam, maar je hebt het verdiend na een dag verhuizen in de hitte. En het zout doet even wonderen voor je lichaam.

Koele werkplaats

U heeft 2 woningen waar er gewerkt moet worden tijdens een verhuizing. Maar hoe kan ik de warmte uit mijn woning houden? Hangen uw lamellen en gordijnen al in de nieuwe woning? Probeer zolang de zon schijnt uw gordijnen en lamellen dicht te houden. Sluit deuren en ramen! Zodra de zon onder is, kun je gaan luchten. Doe zoveel mogelijk ramen of ventilatieroosters open. Ze elektrische apparaten uit! Apparaten zoals de TV en de computer gebruikt u toch niet meer op de verhuisdag maar er komt wel warmte vanaf! Gebruik om de ruimte wat koeler te maken een ventilator.

Heb je eigenlijk helemaal geen zin om zelf te verhuizen of de verhuisdozen zelf in te pakken? Dan kunt u altijd Dijkshoorn Euromovers inhuren. Wij staan voor je klaar, ook als die hittegolf er is in de zomer. Neem contact met ons op en vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan!

 

Photo by Angelo Pantazis on Unsplash

Deel dit artikel:

Theme picker

Meest gelezen blogs

Theme picker

Offerte op maat

Prijsindicatie

10

Quirina Kolff

Super verhuisbedrijf! 100% Aanrader! Perfekte communicatie, professioneel, vriendelijk, stipt. Inpakken en leeghalen in 3 uur gedaan door 4 topkerels. Ik kijk uit naar de aankomst van mijn spullen in de USA. Bedankt Dijkshoorn Euromovers jullie zijn top!!! 5 Sterren bedrijf.